"Behalve compagnons zijn ze vooral ook vrienden.
Ze gaan voor elkaar door het vuur. En voor hun opdrachtgevers, die ze steevast nauw bij hun projecten betrekken."

HET TEAM

Jos Burger

bevlogen • oprichter • dromer • sportfanaat • alles tegelijk

jos@bkpunt.nl

Wouter Keijzer

doorzetter • oprichter •  sportfanaat • perfectionist • afmaker

wouter@bkpunt.nl

Stefan Liem

stefan@bkpunt.nl

Rosanne Visscher

roos@bkpunt.nl

BAS SCHROOTEN

bas@bkpunt.nl

KRISTEL BROUWERS

kris@bkpunt.nl

Bewaren

een bouwproces met bkpunt

Samen dus. Met elkaar en onze opdrachtgevers. Dat is hoe wij werken.

Je komt bij ons met een droom. Je hebt een stuk grond op het oog voor een nieuwe woning. Je wil een oude fabriek omtoveren tot een nieuwe functie. Wij luisteren naar jouw verhaal.
Wat je van ons nodig hebt is een oplossing waarin onze ruimtelijke kwaliteiten en inzichten gecombineerd kunnen worden met jouw wensen en eisen.

 

Dat is wat wij doen: wij maken dromen realiseerbaar.

 

Vanuit jouw verhaal begint ons proces. Wij vertalen jouw ideeën in een helder concept. Gestart wordt met een analyse om de wensen, eisen en problemen in een helder schema te vangen. In deze analyse worden ook randvoorwaarden opgesteld: met welke regels hebben we te maken? Hoe passen we die toe? Welke specifieke dingen gaan we in dit traject tegenkomen?

De analyse vormt de basis voor het ontwerp en kan in het verdere proces steeds gebruikt worden om naar terug te grijpen.

Om uiteindelijk in het geformuleerde concept rond te kunnen lopen volgt een lange weg. Wij doorlopen samen met een opdrachtgever deze volledige weg. We spelen een verbindende schakel tussen alle betrokken partijen en instanties, de belangen van de opdrachtgever en een optimaal ontwerpresultaat altijd behartigend. Tot de voltooiing van het project blijven we betrokken. Hierdoor sluit het eindresultaat zo optimaal mogelijk aan bij het ontwerp.

De weg naar realisatie kan een complex traject lijken met veel betrokken instanties, met veel regels, wensen en problemen. Maar juist de centrale schakel zijn in al deze complexiteit en het zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op blijven staan is onze kracht.

We hebben gemerkt dat alle opgaves vragen om een iets andere aanpak. Bij de ene opgave is de regelgeving en de inzichten daarin van veel belang. Bij een andere opgave kan het budget bepalend zijn voor de keuzes die er gemaakt moeten en kunnen worden. Door in een vroeg stadium al zicht te krijgen op de belangrijkste bepalende factoren kunnen we het proces voor elke opdracht optimaal uitzetten en begeleiden.

Omdat wij vaak opdrachten uitvoeren die groot van schaal zijn werken wij samen met andere partijen en adviseurs. Hierdoor kunnen wij ons richten op de dingen waar we goed in zijn!

 

Het visualiseren van elke stap zorgt ervoor dat de droom gaat leven nog voor er gebouwd wordt. Wij maken onze visualisaties met eigen mensen, hierdoor kunnen wij onze ideeën steeds snel en helder vertalen. Op dit moment maken wij ook gebruik van VR impressies. Door onze 3d modellen via een VR bril te bekijken kun je rondlopen in je ruimte en dus voelen hoe een nieuw ontwerp gaat zijn! 

Door je muis ingedrukt te houden en te bewegen over het bovenstaande scherm kan je door het model heen navigeren. Door op een van de pijltjes te klikken ga je naar een andere ruimte.

 

OVER BKPUNT

door Erik de Bruin

Ze zijn trots en blaken van ondernemingszin; het architectenduo Jos Burger en Wouter Keijzer. Ofwel bkpunt. Tijdens hun gezamenlijke opleiding Bouwkunde in Delft leerden ze elkaar kennen, haalden samen hun deadlines, bewoonden hetzelfde studentenhuis en hadden hun eerste baan bij hetzelfde architectenbureau. Ze hadden broers kunnen zijn, zoveel lijken ze op elkaar; afgetraind postuur, modieuze driedagenbaarden, semi-onverzorgde casual outfits, dezelfde schaterlach, muzieksmaak en voorliefde voor sport – en dan vooral de wielersport. Na Delft moet Utrecht eraan geloven. Sinds 2010 delen Burger en Keijzer in de schaduw van de Dom een gezamenlijk pand in het hart van de stad.

De naam van het architectenbureau bkpunt ontstond in 2008 uit noodzaak. Voor een eerste opdracht moesten er facturen worden geboekt en was een inschrijving bij de Kamer van Koophandel noodzakelijk. De naam BK. – de afkorting voor de studie bouwkunde in Delft, en de eerste letter ven beider achternamen – was snel gevonden.

Het interieur van een schoenenwinkel werd hun eerste architectonische wapenfeit. De heren hadden op dat moment nog geen gezamenlijke werkplek, maar broedden op hun studentenkamers op hun eerste ontwerpen. Er kwam een weldoordacht concept op tafel, de schoenenman viel als een blok en een eerste opdracht was binnen. bkpunt. stond op de kaart. De winkel werd hun visitekaartje. Binnen een paar weken stond er een tweede opdrachtgever op de stoep. En al snel een derde, een vierde en een vijfde…

B. en K. – beiden uit 1983 – zijn ambitieus, creatief, bevlogen en onbevangen. Behalve compagnons zijn ze vooral ook vrienden. Ze gaan voor elkaar door het vuur. En voor hun opdrachtgevers, die ze steevast nauw bij hun projecten betrekken. Die gezamenlijke buzz, daar draait het om. ‘Het is topsport, elkaar uitdagen en steeds weer de kop overpakken, zo breng je elkaar steeds verder.’

Na het werk springt het BK-duo dan ook het liefst op de racefiets, gestoken in hun fietsshirts van eigen ontwerp.

Hun pand aan de Utrechtse Drift is de uitgelezen werkplek. Hun bureaus hebben ze pontificaal voor het raam staan met zicht op de dynamiek van de straat. Huismoeders. Mannen in driedelig pak. Studenten. Toeristen. Parkeerwachters. Het bruist hier.

Het bureau bestaat inmiddels uit vijf medewerkers. Maar de sfeer is nooit veranderd: Een studente gluurt terloops naar binnen, glimlacht. Het espressoapparaat blaast stoom door een filter, een telefoon gaat over, muziek klinkt gedempt door de speakers. In de deuropening staan racefietsen geparkeerd. Tussen het werk doet het personeel een potje tafelvoetbal op de 35-jaar oude Duitse voetbaltafel.

Hard werken, maar het moet wel leuk blijven.