© Stijn Doors
Opdrachtgever
Channable
Plaats
Utrecht
Jaar
2022
Programma
Kantoor

HOOFDKANTOOR CHANNABLE – UTRECHT

De realisatie van dit project is nog in volle gang. Momenteel zijn we bezig met het ontwerp van de laatste 2 panden uit het straatje.

Aan de Kromme Nieuwegracht in Utrecht vind je een straatje van 5 panden. Ogenschijnlijk zijn de panden gescheiden van elkaar, maar niets is minder waar. Achter de gevel vormen ze één gebouw: het nieuwe hoofdkantoor van Channable.

De rijke historie en onstaansgeschiedenis van de verzameling van panden is uitgangspunt van het nieuwe ontwerp. De ruimtes zijn leesbaar als individuele panden, maar vormen samen een gebalanceerd geheel.

 

 

 

Het in de jaren 70 gebouwde centrale trappenhuis is zo ongeveer het enige onderdeel zonder monumentale waarde. Dit gaf ons de vrijheid om deze om te vormen tot het nieuwe hart van het gebouw. We maakten grote sleuven in de wand van het trappenhuis, waardoor er allerlei nieuwe visuele connecties ontstaan. Het licht door Frans van Hooijdonk begeleidt je op subtiele wijze door het pand. De styling is verzorgd door Robert van Oosterom. Het project is gebouwd door bouwbedrijf de Waal bv. We verwachten het project eind 2023 te voltooien.