Category


Transformaties

Woonhuis – Amsterdam

Woonhuis – AMSTERDAM Het Colenbranderhof was begin jaren 60 een moderne villa wijk. De karakteristieke jaren 60 architectuur van het pand kenmerkt zich door de kubistische vormentaal. Uitgangspunt voor het nieuwe ontwerp was het overeind houden van het basisvolume.       De nieuwbouw krult als het ware om het volume heen en steekt af..
Watertoren Overvecht

Watertoren Overvecht

Wij hebben een studie gedaan naar de ontwikkelingsmogelijkheden van de watertoren aan de Neckardreef 40 in de Utrechtse wijk Overvecht. Deze watertoren, genaamd de Pateertoren, – naar de naam van de ontwerper, J.L. Pateer – werd in 1934 gebouwd als watervoorziening voor de wijk Tuindorp. Sinds die tijd is de toren langzaam deel uit gaan..
Watertoren Hoog en Droog

Watertoren Hoog en Droog

In deze studie stond de positie van de watertoren in de stad Enschede centraal. De toren, gelegen in de wijk de Bothoven, zorgt met zijn waterreservoirs voor een scheiding in een wijk. Door rond de toren een plein te ontwikkelen en één van de reservoirs te verwijderen kan de toren met zijn plein een centrale..
Design Thinking Center – Amsterdam

Design Thinking Center – Amsterdam

DESIGN THINKING CENTER – amsterdam In samenwerking met DST – het experience bureau ontwierpen wij het Design Thinking Center in een voormalig kauwgomballenfabriek. Door toepassing van een flexibel kastensysteem kunnen op een eenvoudige manier verschillende ruimtes gecreëerd worden.         Het Design Thinking Center is een unieke combinatie van een innovatie lab en een..
ENKA FABRIEK – EDE

ENKA FABRIEK – EDE

ENKA FABRIEK – EDE In de Westhal van de voormalig ENKA fabriek in Ede opende in het najaar van 2016 het Fiets Experience Center van Nederland: De Fietser. Voor DST  – het experience bureau verzorgden wij de bouwkundige kant van deze herbestemming. Tevens visualiseerden we de veranderingen en assisteerden we in de conceptontwikkeling.      ..
De Oude Bibliotheek – Delft

De Oude Bibliotheek – Delft

DE OUDE BIBLIOTHEEK – delft Van Bibliotheek tot opleidingscentrum – transformatie van een rijksmonument Na 17 jaar leegstand is een nieuwe functie gevonden voor de voormalig universiteits bibliotheek van de TU Delft aan het Raam in Delft. Het markante gebouw huisvest na de transformatie een opleidingscentrum voor de offshore industrie: ‘De Oude Bibliotheek’. Het ontwerp..
Waanders in de Broeren – Zwolle

Waanders in de Broeren – Zwolle

Waanders in de broeren – ZWOLLE Belevingswinkel in een 15e eeuwse kerk Een zorgvuldige herbestemming van de Broerenkerk in Zwolle zorgt ervoor dat de historische kerk als cultureel erfgoed behouden kan blijven. De nieuwe winkelfunctie maakt de Broerenkerk gereed voor de toekomst. Uitgangspunten voor het ontwerp werden gevonden in het enerzijds overeind houden van de..
Bar beton – Utrecht

Bar beton – Utrecht

Bar beton – Utrecht Vanaf 2012 stonden we aan de wieg van het Utrechtse horeca concept Bar Beton. We dachten mee vanaf de eerste uitgangspunten: creëerden ruimtes, ontwierpen het meubilair, maakten samen met onze grafische vrienden van Pankra de huisstijl. De eerste Bar Beton – op een steenworp van de Dom in het Utrechtse centrum..