OVER BKPUNT

Tijdens hun gezamenlijke opleiding Bouwkunde in Delft leerden Jos en Wouter elkaar kennen, haalden samen hun deadlines, bewoonden hetzelfde studentenhuis en hadden hun eerste baan bij hetzelfde architectenbureau. Ze hadden broers kunnen zijn, zoveel lijken ze op elkaar; afgetraind postuur, modieuze driedagenbaarden, semi-onverzorgde casual outfits, dezelfde schaterlach, muzieksmaak en voorliefde voor sport – en dan vooral de wielersport. Na Delft moet Utrecht eraan geloven. Sinds 2010 delen Burger en Keijzer in de schaduw van de Dom een gezamenlijk pand in het hart van de stad.

Het bureau bestaat inmiddels uit zeven medewerkers. Maar de sfeer is nooit veranderd: Het espressoapparaat blaast stoom door een filter, een telefoon gaat over, muziek klinkt gedempt door de speakers. In de deuropening staan racefietsen geparkeerd. Tussen het werk doet het personeel een potje tafelvoetbal op de 35-jaar oude Duitse voetbaltafel.

Hard werken, maar het moet wel leuk blijven.

 

HET TEAM

Jos Burger

bevlogen • oprichter • dromer • sportfanaat • alles tegelijk

jos@bkpunt.nl

Wouter Keijzer

doorzetter • oprichter •  sportfanaat • perfectionist • afmaker

wouter@bkpunt.nl

BAS SCHROOTEN

bas@bkpunt.nl

HUGO KONINK

hugo@bkpunt.nl

Tom van den ende

tom@bkpunt.nl

maarten limburg

maarten@bkpunt.nl

 

 

TOEKOMST VOOR PANDEN EN PLEKKEN MET GESCHIEDENIS

Historische panden en plekken vertellen verhalen. Verhalen van eeuwen geleden tot aan nu. Bkpunt architectuur ontwerpt vanuit die verhalen. Wij proberen toekomst te geven aan panden en plekken met geschiedenis. 

In monumentale panden kom je soms ruimtes tegen die sinds de middeleeuwen niet zijn veranderd. Maar soms zie je ook een ingreep uit de jaren ’70 waar met rigoureuze hand het gebouw werd aangepast. In veel binnenstedelijke situaties is hetzelfde gebeurd. Structuren zijn ontstaan, maar net zo vaak weer veranderd. Het zijn de verhalen die oude panden en plekken zo interessant maken. Verhalen die bewaard zouden moeten blijven en die zo uitnodigen om verhalen aan de geschiedenis toe te voegen.

Door te leren van vroeger en de vragen van vandaag te beantwoorden ontstaat architectuur voor de toekomst. Onze ontwerpen ontstaan vanuit de historische analyse. Door grondig te kijken naar het verleden leren we panden en plekken kennen en weten we de essentie van het project als uitgangspunt voor een ontwerp te nemen.

Hierbij is toekomst voor die panden en plekken altijd het belangrijkste. Door de historische essentie van het project te versterken en je eigen ontwerp hier een passende aanvulling op te laten zijn ontstaat architectuur die lang mee kan gaan. Duurzame architectuur die de geschiedenis toekomst geeft. Hierdoor kunnen ontwikkelingen gedaan worden op complexe, gevoelige locaties en historisch erfgoed herbestemd worden

We hebben inmiddels ontwerpen gemaakt voor en studies gedaan naar historische panden en plekken van klein tot groot.

En de trajecten doen we van A tot Z.

Wij geloven dat alleen een intensieve aanpak door het hele bouwproces zorgt voor een optimaal eindresultaat.

Zo doorlopen wij samen met opdrachtgevers de weg van schets tot realisatie met alle betrokkenen die in dat proces voorbijkomen. We onderzoeken, ontwerpen, werken uit, coördineren vergunningen, begeleiden het bouwproces en overtuigen toekomstige gebruikers.

Voor specialistische onderdelen werken wij samen met interieurontwerpers, lichtontwerpers, historici, installatie adviseurs en constructeurs.

Om samen uitdagende, mooie, kwalitatieve, inspirerende dingen te blijven maken met & voor leuke, interessante mensen werken wij vanuit een zo ontspannen mogelijke bureausfeer. Met plezier met elkaar werken aan en in je talenten en elkaar ruimte geven om je te ontwikkelen is een uitgangspunt van ons bureau.

 

Bewaren