© Studio Muk
Opdrachtgever
Particulier
Plaats
Amsterdam
Jaar
2022
Programma
Woonhuis

GRACHTENPAND – AMSTERDAM

Aan de Amstel in Amsterdam staat dit prachtige grachtenpand. Van souterrain tot en met de eerste verdieping is een woning volledig gerenoveerd. Om zicht en privacy te optimaliseren is de eerste verdieping omgevormd tot leefverdieping met een ruime woonkamer en keuken. De begane grond verdieping is ingericht als thuiskantoor en de slaapvertrekken bevinden zich in het souterrain.

 

 

 

Aan de achterzijde van het pand ontwierpen wij een uitbouw over meerdere lagen in glas en staal. De verticaliteit in de kozijnverdeling van de uitbouw sluit aan bij de hoogte van het statige grachtenpand. Bij de verdeling van het kozijn is nauwkeurig gekeken naar de bestaande kozijnen van het pand. De donkere kleur geeft de uitbouw een ingetogenheid ten opzichte van het bestaande pand. 

 

 

Ter plekke van het souterrain is de tuin verdiept, zodat er een directe connectie ontstaat tussen tuin en slaapvertrek. Op de begane grond geeft de nieuwe pui een weids uitzicht op de tuin. De dak-laag van de uitbouw is vormgegeven als balkon die aansluit op de keuken en achterliggende woonkamer.

 

 

Het interieurontwerp is verzorgd door EL-interiors. Zij geloven in interieurs die de unieke persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelen.  Ze maken ontwerpen met respect voor wat er al is en voegen een touch toe die bestaat uit een gevoel van ruimte, licht, warmte, spannend kleurgebruik en het vinden van verrassende materialen. De rustige kleurtonen in het interieur staan in contrast met de drukte van de stad en het kleurrijke beeld van de panden aan de Amstel.