© Reginar
Opdrachtgever
Van Keeken Beheer
Plaats
Alphen aan den Rijn
Thema
Wonen
Jaar
2019
Programma
Winkel, horeca en appartementen

KADEPANDEN – ALPHEN AAN DEN RIJN

Een historische kade in het centrum van Alphen aan den Rijn eindigde jarenlang in een stukje braak liggend terrein, de achterkanten van bestaande winkels. Op dit stukje ontwierpen wij zes appartementen, een winkeluitbreiding en een horecagelegenheid. De kade heeft hiermee een voorkant gekregen.

 

 

 

De nieuwe bebouwing zorgt ervoor dat de kade afgemaakt wordt. In schaal en korrelgrootte doen de panden mee met de al aanwezige historische panden. De kade wordt zo meer onderdeel van het winkelcircuit van Alphen aan den Rijn. Het gebouw begeleidt dit circuit door op de begane grond de hoek open te maken. Een overhoeks balkon op de tweede verdieping zorgt voor een extra hoekaccent.
De panden onderscheiden zich van elkaar in kleur, breedte en hoogte. Maar door dezelfde type stenen en kozijnen te gebruiken in dezelfde detaillering werken de losse panden ook samen als één gebouw.

 

 

In de detaillering van het gebouw zijn de verbijzonderingen in gelaagdheid en dakaansluitingen van de overige panden aan de kade versobert. Zo ontstaat een eigentijdse verwijzing naar de historische kadepanden.
De stadse uitstraling aan de buitenzijde staat in contrast met de intieme daktuin aan de binnenzijde. Vanuit de gemeenschappelijke daktuin worden de appartementen ontsloten.
Wij ontwierpen en begeleidden dit project van eerste schets tot aan oplevering voor zowel het bouwkundige als het interieur. Zo ontwikkelden en ontwierpen wij ook het interieur van de op de begane grond gelegen horecagelegenheid knøss.

 

 

 

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave